Marathon van New York

Mijn naam is Ron Budding, 56 jaren jong. Sporten, in het verleden vooral voetbal, tegenwoordig hardlopen, fietsen en zwemmen is mijn manier om te ontspannen, waarbij de “derde helft” ook niet vergeten mag worden. Je kunt mij dus een recreatieve sporter noemen. De meeste hebben wel zo lijstje, in 2015 stond op de mijne; de marathon van New York.

Hoe pak je dat aan?
Wat vaker gaan hardlopen, langere afstanden, geen idee waar ik mee bezig was. Zo nu en dan inschrijven voor een hardloop-evenement. Bij een halve marathon kwam ik er al snel achter dat wat ik aan het doen was nou niet echt lekker opschoot.

Vanaf kilometer 2 kreeg ik namelijk een fietser van de organisatie naast mij, en dat was niet omdat ik eerste lag. Op oek naar iets, wat of iemand waardoor het lopen mij makkelijker en beter af zou gaan, kwam ik op internet Gregor Stam Sportbegeleiding tegen. Contact was snel gemaakt en middels een rustmeting en inspanningsmeting werd er een trainingsprogramma gemaakt. Na een aantal weken waren de vorderingen al snel zichtbaar. Elke week een nieuw programma, veelvuldig contact met als doel de marathon van New York.

Het gaat mij niet om de snelheid, het gaat om het kunnen genieten van deelname, omgeving en het met elkaar doen. Wanneer je geen laatste hebt, heb je ook geen eerste. Door de goede voorbereiding heb ik kunnen genieten van de marathon van New York en deze moeiteloos kunnen uit lopen. Wanneer je weer iets van je lijstje hebt geschrapt verval je al snel weer terug in je oude gewoontes. Ik deed nog wel mee aan hardloop-evenementen, je denk het allemaal wel te weten, en ik deed maar weer wat. Contact met Gregor was er nog wel, echter ik volgde geen trainingsprogramma meer.

Totdat in juli 2020 bij mij nierkanker werd geconstateerd, de tumor was zodanig groot dat de nier verwijderd moest worden.

Op 28 september stond de operatie gepland. Direct heb ik weer contact met Gregor opgenomen om te gaan werken aan mijn conditie, zodat ik fit de operatie in zou gaan en na de operatie het herstel sneller zou verlopen. Het is onvoorstelbaar hoeveel je in enkele maanden kan bereiken wanneer je gericht traint. De operatie was er één met vele complicaties, medische termen laat ik achterwege maar ik lag er niet best bij. Doktoren gaven aan dat het herstel 6 tot 12 maanden zou gaan duren.

Vanuit het ziekenhuis heb ik een afspraak gemaakt met Gregor, zijn advies: “we beginnen met een rustmeting en kijken hoe je ervoor staat en we beginnen eerst met wandelen en doe niet teveel”. Langzaam het wandelen uitgebouwd en na 2 maanden zat ik alweer op de fiets voor een inspanningstest. Meten is weten wordt er gezegd en wanneer je daar je trainingen op afstemt kom je een heel eind.

Sinds 1 december heb ik weer een volledig trainingsprogramma, op naar 7 november 2021; de marathon van New York.

Volg mij ook hier

Hoi, ik ben Gregor Stam. Als triathloncoach, Running therapeut en oud professioneel triathleet, deel ik mijn verhalen. Lees mijn blogs over mijn topsportcarrière, ervaringen als coach en de verhalen van mijn atleten! 
Voel je vrij om berichten te delen!
Groetjes, Gregor

Gerelateerd