Inspanningstest

Een inspanningstest heeft vele voordelen, maar is vaak nog erg onderschat. Het kan dienen als een mooie nulmeting, maar monitort ook je gemaakte progressie.

Nulmeting

Gericht aan de slag gaan, gebaseerd op de resultaten

Progressie meten

Een tussentijdse test geeft je goed beeld van je huidige trainingsarbeid

Longmeting

Meet je zuurstof inname, in combinatie met je hartfrequentie

Rustmeting

Het meten van je huidige fitheid, om problemen op den duur te voorkomen

omslagpunt

Het bepalen van jouw anaerobe drempelwaarde, voor juiste zones

Uitgebreid verslag

Na jouw test ontvang je een uitgebreid verslag van de resultaten

Een inspanningstest dient als hulpmiddel, en kan je helpen om effici├źnter te trainen. Vooraf neem ik een rustmeting af, zo bepalen we eerst jouw hartslag in rust. Tijdens deze inspanningstest bepalen we jouw anaerobe drempelwaarden, maar ook jouw trainingszones voor hartslag en snelheid. Met deze informatie kan er een persoonlijk schema op maat samengesteld worden, en helpt dit de intensiteit van je trainingen te bepalen.

Ook wordt gedurende de test je longinhoud gemeten en hartslagvariatie. Dit heeft als voordeel, dat we precies in kaart kunnen brengen wat je zuurstof inname is bij je wisselende hartslagen.

Uiteraard ontvang je een uitgebreid verslag van jouw test, met daarbij een persoonlijk advies. Je kunt zelf aan de slag gaan, op basis van dit advies. Natuurlijk is het ook mogelijk om te werken met een persoonlijk trainingsschema, dat aansluit op jouw persoonlijke doel.