Gregor Stam

Over mij

Professioneel traithleet 1981-1994
Coaching sinds 2008

Drie keer Nederlands kampioen | drie keer een Hawaï kwalificatie | één keer Europees Kampioen.

In 1981 maakte ik kennis met de triathlonsport door Hans Dieben Rudolf Degenaar en Hans Koster. In in 1981 stond ik aan de start van mijn eerste long distance triathlon. Deze eerste editie long distance triathlon in Nederland, Den Haag wel te verstaan, mocht ik direct op mijn naam schrijven en werd daarmee Nederlands Kampioen. Voor het eerst werd er buiten de Verenigde Staten een triathlon wedstrijd gehouden.

Een jaar later, in 1982 stond ik opnieuw aan de start in Den Haag. Dit pakte opnieuw goed uit, met een nieuw persoonlijk record werd ik opnieuw Nederlands kampioen. Datzelfde jaar haalde ik een kwalificatie binnen voor Ironman Hawaï, een enorm avontuur en hele mooie eer.

Vanaf 1983 verhuisde de Long Distance triathlon naar Almere, de stad waar ik woon. Opnieuw behaalde ik een persoonlijk record en dat jaar mocht ik op de tweede trede staan van het Nederlandse Kampioenschap.

Ik deed mee aan verschillende wedstrijden, overal ter wereld. Met meerdere medailles mocht ik naar huis en vooruitkijkend naar de volgende race. 
Ik mocht drie keer Nederlands Kampioen lange afstand worden, twee keer tweede en één keer derde. Op het Europees Kampioenschap haalde ik één keer goud en één keer zilver. Daarnaast mocht ik twee keer naar Hawaï.

Ik kijk terug op een geweldige traithloncarrière en vandaag de dag help ik graag anderen met het verwezenlijken van zijn of haar dromen.